Активности на Школата

ПОКАНА ЗА ПОКАНЕТО ПРЕДАВАЊЕ 

Студиската програма Електротехника и информациски технологии, организирана  од Факултетот за електротехника и информациски технологии во рамките на своите активности при Школата за докторски студии на УКИМ има особена чест и задоволство да Ве покани на предавањето


CODING FOR MASSIVE RANDOM ACCESS: FRAMELESS ALOHA AND CODED RESERVATION


Предавач: Проф. Петар Поповски
Professor (with Special Responsibilities)
Antennas, Propagation, and Radio Networking (APNET) research   section
Department of Electronic Systems
Aalborg University
(http://kom.aau.dk/~petarp/)


Термин и локација: 22.10.2013 (вторник), 14:00, Сала за презентации на ФЕИТ (алт. Институт за телекомуникации)

NANONETWORKS: A NEW FRONTIER IN COMMUNICATIONS 

Институтот за телекомуникации (ИТК) при ФЕИТ – Скопје, Истражувачката група Wireless Networks Group (WiNGroup), Школата за докторски студии на УКИМ (студиска програма електротехника и информациски технологии) и IEEE ComSoc Македонија имаат особена чест и задоволство да Ве поканат на предавањето

NANONETWORKS:
A NEW FRONTIER IN COMMUNICATIONS


Предавач: Проф. Ian Akyildiz
Broadband Wireless Networking Lab
School of Electrical and Computer Engineering
Georgia Institute of Technology
(http://www.ece.gatech.edu/research/labs/bwn)

Термин и локација: 24.06.2013 (понеделник), 11:00, Ректорат на УКИМ

 

Последни новости

04-07-2019 - На УКИМ
ИЗГОТВУВАЊЕ НА АПЛИКАЦИЈА

29-06-2019 - По 16-ти пат
ДОДЕЛЕНО ПРИЗНАНИЕТО „ИНЖЕНЕРСКИ ПРСТЕН“

28-06-2019 - Во Конгресниот центар во Охрид
ОДРЖАНА ПРВАТА ЛЕТНА ШКОЛА ОРГАНИЗИРАНА ОД СТОМАТОЛОШКИОТ ФАКУЛТЕТ

19-06-2019 - На ТМФ
ПРОСЛАВА ПО ПОВОД 60 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ

10-06-2019 - Во Ректоратот на УКИМ
ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА

05-06-2019 - На УКИМ
ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА

04-06-2019 - Во Ректоратот на УКИМ
ОДРЖАНА АКАДЕМСКА ДЕБАТА НА ТЕМА „ВЛИЈАНИЕТО НА ЕУ ИЗБОРИТЕ ВРЗ ПРОЦЕСОТ НА ИНТЕГРАЦИИ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

31-05-2019 - Во Лондон
СРЕДБА НА РЕКТОРОТ, ПРОФ. Д-Р НИКОЛА ЈАНКУЛОВСКИ СО МАКЕДОНСКИОТ АМБАСАДОР ВО ОБЕДИНЕТОТО КРАЛСТВО

31-05-2019 - Во Ректоратот на УКИМ
ПО 41. ПАТ ДОДЕЛЕНA НАГРАДAТА „26 ЈУЛИ“

30-05-2019 - Од меѓународната активност на УКИМ
РЕКТОРОТ НА УКИМ, ПРОФ. Д-Р НИКОЛА ЈАНКУЛОВСКИ ПРИСУСТВУВА НА ПЕТТИОТ JOINT SCIENCE CONFERENCE OF THE WESTERN BALKANS PROCESS / BERLIN PROCESS

27-05-2019 - Универзитетските спортски натпревари на УКИМ
ЗАВРШНИТЕ НАТПРЕВАРИ НА ОВОГОДИНЕШНИТЕ УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТСКИ ИГРИ НА УКИМ СЕ ОДРЖАА НА 20.05.2019 г.

23-05-2019 - КОНКУРС ЕРАЗМУС+
КОНКУРС ВО РАМКИ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+ АКЦИЈА 1: ИНДИВИДУАЛНА МОБИЛНОСТ ЗА СТУДЕНТИ И НАСТАВЕН КАДАР за академската 2019/2020 година