Прв циклус студии

Прв циклус студии 

Регистар на студиските програми од прв циклус студии на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2014/2015 година


Со решение бр. 11-7026/2 од 29.11.2013 година на Министерот за образование и наука, донесена е новата Концепција за државна матура, училишна матура и завршен испит во јавното средно образование. Подолу е дадена Динамиката на воведување на Концепцијата, преземена од www.matura.gov.mk.

Динамика на воведување на Концепцијата за државна матура, училишна матура и завршен испит во јавното средно образование.

upisi

НАПОМЕНА: Електорнската пријава се пополнува со кирилична поддршка!


ВИДЕО: Упатство за пополнување на online пријава за запишување на прв циклус-додипломски студии на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" во Скопје во учебната 2013/2014 година.НАПОМЕНА: Иако на видео записот е прикажана постапката за упис на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство, таа е иста за сите факултети на УКИМ, со тоа што најпрво се избира соодветниот факултет.


 
Документи
1 Слободни места за запишување студенти на прв циклус студии во вториот уписен рок во учебната 2014/2015 година
2 КОНКУРС за запишување вонредни студенти на прв циклус студии во рамките на реализацијата на „Проектот 30/35“ во учебната 2014/2015 година
3 КОНКУРС за запишување студенти на прв циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2014/2015 година

 

Последни новости

28-01-2015 - Државен испит и предлог-законските прописи од високото образование
Мислења, предлози и забелешки на единиците и придружните членки на УКИМ по предлог-законските прописи поврзани со високото образование

27-01-2015 - НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА УКИМ ЗА КВАЛИТЕТОТ ВО ВИСОКОТО ОБРАЗОВАНИЕ

13-01-2015 - Обраќање на Ректорската управа на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје
доставено до претседателот на Собранието на Република Македонија г. Трајко Вељановски и до министерот за образование и наука на Владата на Република Македонија г. Абдилаќим Адеми

04-01-2015 - Одговор на ректорот, проф. д-р Велимир Стојковски до Професорскиот пленум
Писмото кое го добив од вас насловено како „отворено писмо“, не е вообичаен начин на комуникација на членови на една иста академска заедница, особено ако знаете дека вратите на Ректоратот секогаш се отворени, но, сеедно.

26-12-2014 - Вонредна седница на Ректорската управа
Заклучоци во врска со измените на ЗВО

23-12-2014 - Конференција во јануари за квалитетот на високото образование
Ректорската управа на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје донесе одлука

19-12-2014 - Ректорот на УКИМ промовиран во почесен професор на Југозападниот универзитет во Ченгду
Ректорот на УКИМ и претседател на Управниот одбор на Институтот „Конфуциј“, проф. д-р Велимир Стојковски ја имаше честa и привилегијата да биде промовиран во почесен професор (professor honoris causa) на Југозападниот универзитет во Ченгду.

21-10-2014 - Ректорот на УКИМ промовиран во почесен доктор на Универзитетот во Истанбул
Денес, 21 октомври 2014 г, во Истанбул, Турција, ректорот на УКИМ проф. д-р Велимир Стојковски ја имаше честa и привилегија да биде промовиран во почесен доктор doctor honoris causa на овој голем престижен универзитет.

26-09-2014 - Доделенa наградaта „26 јули“
На 16 септември 2014 година, во Ректоратот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје беше доделена наградата „26 јули“ на осум најдобри студенти, од средствата од Фондацијата „Франк Манинг“.

12-09-2014 - Први академски часови на факултетите на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје
На 15 септември 2014 година, традиционално, факултетите на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје свечено ќе ја пречекаат новата генерација студенти, со што ќе се означи почетокот на новата академска 2014/2015 година.

23-07-2014 - ИНТЕРЕН КОНКУРС
за утврдување на предлог за член во Програмскиот совет на МРТ